Μπισκοτάκια
Υλικά
240 γρ φυτινη ή βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
130 γρ χυμό πορτοκαλιού
3 κγ μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
2 βανίλιες
580 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
1️⃣ Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο θα το αφήσουμε έξω καποιες ώρες ώστε να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου. Η φυτίνη δε χρειάζεται είναι μαλακή.
2️⃣ Χτυπάμε για 2 λεπτά το βούτυρο ή τη φυτίνη να αφρατέψει καλά, προσθέτουμε την άχνη το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες και συνεχίζουμε . Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεικιν. Εμένα μου πήρε 580 γρ αλεύρι, τώρα ανάλογα τον τύπο που έχετε ίσως χρειαστεί καμία κουταλιά ακόμα αλλά ίσως και όχι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή βουτυρένια.
3️⃣ Παίρνουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή στον πάγκο εργασίας. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό 3 ή 5 χιλιοστά και με κούπ πατ κόβουμε τα μπισκότα μας.
4️⃣ Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εγώ έδωσα σχήμα με κούπ πατ σε σχήμα δεντράκι και αστεράκι. Εσείς ότι έχετε. Η ακόμα και με ποτήρι μπορείτε να τα κόψετε σε στρογγυλό σχήμα.
Γίνονται περίπου 58 κομματια ανάλογα με το σχήμα που θα τους δώσετε.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!





2 comments
Γίνεται και με γάλα ή οτιδήποτε άλλο εκτός από χυμό πορτοκάλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιο ειδος αλεύρι συνιστάται;
ΑπάντησηΔιαγραφή