Γιουβέτσι με καλαμάρι
Υλικά
1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κσ πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
Αλάτι πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
1 κούπα κριθαράκι
2 μισή κούπες νερό βραστό
1/2 κούπα λάδι
Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, τον πελτέ και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Όταν μαλακώσουν τα καλαμάρι γυρίζουμε το κοκκινιστό σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ρίχνουμε και το κριθαράκι τα μπαχαρικά και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά να βράσει η μανεστρα.
Όταν βγάλουμε το φαγητό μας απ το φούρνο θα πρέπει να έχει ζουμί, όσο κρυώνει θα τραβάει τα υγρά και δεν θέλουμε να είναι στεγνό όταν το σερβίρουμε.
Αντι για τσίπουρο μπορούμε να σβήσουμε με κόκκινο ή λευκό κρασί ή ούζο.
0 comments