Χταποδάκι με μελιτζάνες

Χταποδακι ή μοσχοχταποδο με μελιτζάνες


Υλικά 

1 κιλό μοσχοχτάποδα ή μοσχοί
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 
1 κιλό μελιτζάνες 
1 κούπα λάδι 
1 μεγάλη ντομάτα 
2 κσ πελτε 
1 κούπα νερό 
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σκελίδες σκόρδο ή φρέσκα σκορδακια 
Αλάτι πιπέρι 
3 κόκκους μπαχάρι 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε το χταποδάκι.Καθαρίζουμε πλενουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα - χύτρα ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο και το σωταρουμε στο λάδι, προσθέτουμε το χταποδάκι να σωταριστει και να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πελτε το νερό και κλείνουμε με το καπάκι της χύτρας Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αν δεν έχουμε χύτρα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο. 
Σε μια γάστρα βάζουμε τις μελιτζάνες κομμένες χοντρά κομμάτια και προσθετουμε το μαϊντανό τη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα το σκόρδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Οταν μαλακώσει λίγο το χταπόδι μας το γυρίζουμε με τη σάλτσα του στη γάστρα, ανακατεύουμε  σκεπάζουμε με το καπάκι ή με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινοχαρτο και ψήνουμε το φαγητό μας στους 220 βαθμούς για 1 ωρα.
Καλη επιτυχία !!!  
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται και με καλαμαράκια . 


1 comments