Σουπιές λεμονάτες

Σουπιές με λευκή σάλτσα λεμονιού. Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό που θα λατρέψουμε όλοι. 


Υλικά 

1 κιλό φρέσκιες σουπιές 
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά 
2 κσ κορν φλάουρ 
Χυμός από 2 λεμόνια 
1 λίτρο νερό 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
Αλάτι πιπέρι 
Φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό 

Εκτέλεση 

1️⃣ Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια . 
2️⃣ Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και σωταρουμε για λίγα λεπτά . Ρίχνουμε τα κομμάτια της σουπιάς και αφήνουμε λίγα λεπτά να τσσιγαριστούν.
3️⃣ Προσθέτουμε το νερό , χαμηλώνουν τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. 
4️⃣ Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά.
Για να δέσουμε τη σάλτσα διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας λίγα λεπτά πριν το κλείσουμε . 
5️⃣ Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές !! 

0 comments