Παγωτό πουτίγκα

 Πουτίγκα παγωτό






Υλικά

Υλικά:5 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη(400 γρ)
2 κεσεδάκια αλεύρι(260 γρ)
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπεικιν
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι:

3 κεσεδάκια ζάχαρη (680 γρ)
3 κ μισό κεσεδάκια νερό (830 γρ)

Παγωτό 500 ml φυτική σαντιγί
1 γάλα ζαχαρούχο


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι,τη σόδα,το μπεικιν ,την κανέλα το αλεύρι,το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά , τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. 28×35
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σιροπιάζουμε αμέσως. Κρύο το γλυκό, καυτό το σιρόπι.


Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για αρκετές ώρες.
Φτιάχνουμε το παγωτό, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατεψει και να γίνει σαν γιαούρτι, προσθέτουμε το γάλα ζαχαρούχο και χτυπάμε αλλά 3 λεπτά και ρίχνουμε το παγωτό πάνω απ τη σιροπιαστή πουτίγκα.
Ρίχνουμε από πάνω καβουρδισμενο αμύγδαλο και βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει. Όταν το σερβίρουμε καλό είναι να μείνει 10 λεπτά εκτός ψυγείου για να κόβεται καλύτερα.




1 comments