Σοκολατόπιτα
Υλικά
380 ml ζεστό νερό(2 κούπες)
55 γρ κακάο (1/2 κούπας )
380 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
90 ml ταχίνι (1/2 κούπα)
55 γρ κακάο (1/2 κούπας )
380 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
90 ml ταχίνι (1/2 κούπα)
50 γρ ινδοκαρυδο
2 κσ ξίδι
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
425 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κσ ξίδι
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
425 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Θα χρειαστεί ένα ταψάκι 35×28
Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια του ταψιού με ταχίνι και αλευρωνουμε.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το ταχίνι και τα αφήνουμε 3 με 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξίδι, τις βανίλιες, το μπεικιν, τη σόδα, το πορτοκάλι και το ξύσμα και τέλος το ινδοκαρυδο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα λεκανάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το ταχίνι και τα αφήνουμε 3 με 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξίδι, τις βανίλιες, το μπεικιν, τη σόδα, το πορτοκάλι και το ξύσμα και τέλος το ινδοκαρυδο.
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζονται ένα μαχαίρι στο μείγμα,αν βγει καθαρό είναι έτοιμο,αν κρατάει μείγμα αφήνουμε λίγο ακόμα. Ανάλογα με το φούρνο μας
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο instagram
0 comments