Φωλιές με κιμά και μπεσαμέλ!!!!
Υλικά
12 στρογγυλά σφολιατάκια
Σάλτσα κιμά
400 γρ κιμάς μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2κσ πελτέ
Λίγα φύλλα μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/4 κγ κανέλα
Προαιρετικά 1 καρότο τριμμένο
Μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα
2 κσ γεμάτες βούτυρο
3 κσ αλεύρι
Αλάτι πιπέρι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα τριμμένα κασέρια
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι με θήκες.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα κιμά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κρεμμύδι να χάσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το λάδι, τον κιμά και μόλις ο κιμάς αρχίζει να βγάζει τα υγρά του ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι πιπέρι, τα μπαχαρικά και τέλος το μαϊντανό με το καρότο . Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει τον κιμά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μένει με το λάδι του. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλό θα ήταν να το ετοιμάσουμε απ το βράδυ ή αρκετές ώρες πριν.
Βράζουμε τα σφολιατάκια να ξεπαγωσουν και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ενσωματωνουμε με το βούτυρο. Σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο γάλα σε δόσεις ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα να μην μας σβολιασει. Όταν πήξει η μπεσαμέλ την κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο.
Τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα κασέρια.
Συναρμολογουμε
Λαδώνουμε μια μια τις θήκες και βάζουμε σε κάθε θήκη από ένα σφολιατάκι και το πιέζουμε να πάρει το σχήμα της θήκης .
Σε κάθε σφολιατάκι βάζουμε από 2 κγ κιμά
Αφού τελειώσουμε με όλα,μοιραζόμαστε τη μπεσαμέλ, αντιστοιχεί 2 κσ σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ!! Ζεστά ή κρύα τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.
0 comments