Χοιρινό με λάχανο στην κατσαρόλα. Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα, παρέα με ένα ποτήρι κρασί!!!
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό (σπάλα) σε μερίδες
1 μέτριο λάχανο κομμένο σε χοντρές φέτες
2 καρότα
1 με 2 φύλλα σέλινο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κσ πελτέ
2 ποτήρια νερό
Αλάτι πιπέρι
3 με 4 κόκκους Μπαχάρι
3/ ποτηριού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστει. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και αφήνουμε να τσιγαριστουν καλά απ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε λάχανο, το καρότο, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να χάσει όγκο το λάχανο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά το σέλινο και ρίχνουμε το νερό. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 με 40 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
0 comments