Πάστα πράλινα

Πάστα πράλινα 



Υλικά για το παντεσπάνι 

 5 αυγά μέτρια 
1 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 βανίλιες 
3κγ μπέικιν 
2 κσ γάλα εβαπορέ

Κρέμα ζαχαροπλάστικης

2 ποτήρια φρέσκο γάλα 
6 κσ άνθος αραβοσίτου 
4 κσ ζάχαρη 
2 κρόκους αυγού
2 κσ βούτυρο 
2  βανίλιας
3 κσ πράλινα

Ραντίζουμε 

1 φλιτζάνι νες καφέ με ζάχαρη και γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι.

Εκτέλεση 

Θα χρειαστούμε ένα ταψί 28×35
Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα που πρέπει να κρυώσει πριν την απλώσουμε.
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Όταν η κρέμα πήξει, την κατεβάζουν απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περιμένουμε 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού, τις βανιλιες και τη πράλινα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτα να αφρατεψουν καλά. Ρίχνουμε το κοσκινισμενο αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το γάλα εβαπορέ. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί με λαδόκολλα που έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε για 14 λεπτά. Βγάζουμε απ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
Ραντίζουμε το παντεσπάνι με τον καφέ και απλώνουμε την κρέμα πράλινα.
Από πάνω γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή κέικ που τυχών έχει περισσέψει ή ότι άλλο θέλετε. Εγώ είχα έτοιμο κέικ και έτριψα λίγο από πάνω σαν γαρνιτούρα.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

0 comments