Βιεννέζικη βασιλόπιτα

 

Αυτή τη συνταγή την κάνω αρκετά χρόνια. Μας αρέσει πολύ η γεύση της γιατί είναι αφρατη νόστιμη και μυρωδατη!!!!!

Υλικά

500 γρ αλεύρι φαριναπ

3 αυγά 

 250 γρ βούτυρο 

 200 γρ γιαούρτι 

 2 κουπες ζάχαρη

 1κ.γ μπεικιν

 2 βανιλιες 

 Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού 

 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι και λεμόνι 🍋 

 4 κ. σ. Ινδροκαρυδο

 4 κ.σ. αμύγδαλο τριμμένο

 4 κ. σ. καρύδι τριμμένο 

Μία φόρμα κέικ ή τσερκι 

 Εκτέλεση



 Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, προσπαθούμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. 


Ρίχνουμε σταδιακά το αλευρι με το μπεικιν και τη βανίλια και τέλος το ινδροκαρυδο, την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα. 




Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή τσερκι. Το δικό μου είναι 26 εκ. 



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.



 Διακοσμούμε με ζάχαρηαάχνη και στολίζουμε με ότι έχουμε στο σπίτι.

Εμενα τα παιδιά μου θελαν καραμέλα σαντιγί και έτσι χτύπησα 1 κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακάτεψα με 1 κουτί καραμελομενο ζαχαρούχο.



 Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σε όλους μας 🎅 🎄

0 comments