Παντζάρια τουρσί σε βάζο.
Υλικά
1 κιλό παντζάρια
σκόρδο
Αλάτι
Ξίδι
Αποστειρωμενα βάζα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα παντζαρόφυλλα και ξεφλουδίζουμε τους βολβούς. Κόβουμε σε φέτες τους βολβούς και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό να σκεπάζονται. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ζεστά όπως είναι τα μοιράζουμε σε βάζα, ρίχνουμε από πάνω 1κγ αλάτι, 3κσ ξύδι, 2 σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο και κλείνουμε καλά με το καπάκι. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν καλά.
Αν θέλετε ξεχωρίζετε τα φύλλα από τους βολβούς σε ξεχωριστά βάζα.
Κρατάμε σε δροσερό μέρος για αρκετό καιρό μέχρι 6 μήνες.
Απ τη στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο καταναλώνουν σε 3 με 4 μέρες!!!!
0 comments