Σούπα λαχανικών

 


ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΆΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΎΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΎΠΕΣ ΒΕΛΟΥΤΈ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΎΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΌΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΆ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΠΑΡΆ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΣΟΎΠΑ. ΕΊΜΑΙ ΣΊΓΟΥΡΗ ΌΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΈΨΟΥΝ. ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΝΑ ΒΆΛΕΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΟΎΝ. ΒΡΆΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΠΕΡΆΣΤΕ ΤΑ ΑΠΌ ΜΠΛΈΝΤΕΡ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΒΕΛΟΥΤΈ. ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΆΣΟΥΝ.

ΥΛΙΚΆ 

6 μερίδες 


3 μέτριες πατάτες 


2 καρότα 


2 κρεμμύδια ξερά 


Φυλλα σέλινο 


Λίγα πατζαρόφυλλα


1/2 κούπα σπανάκι


1/2 κούπα λάχανο


1 /4 κουπας φασολάκια


Λίγο μπρόκολο 


1 κολοκυθάκι 


1 ντομάτα


1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 


Αλάτι -Πιπέρι 


Χυμό λεμονιού 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ακανόνιστα γιατί στο τέλος θα τα άλεσουμε.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, να σκεπάζονται, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά μας.
Σουρώνουμε  αλλά κρατάμε το ζουμί τους.
 Με ένα ροβδομπλεντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με όσο ζούμε χρειάζεται,αναλογα με το ποσό πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.
 Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λεμόνι.
Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη.
TIPS 
Όσα περισσότερα λαχανικά πρόσθετε τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σούπα. 
Αν περισσέψει ζωμός τον κρατάτε σε πάγο θήκες και τον προσθέτετε σε φαγητά. 
Μην προσθέσετε πιπεριές στη σούπα βγάζει μια πικρή γεύση στο τέλος. 
Επίσης αν βάλετε πράσο θέλει λίγη ώρα βράσιμο παραπάνω. Βάλτε τα πράσα πρώτα και μετά από λίγη ώρα προ

0 comments