Κουλουράκια με πετιμέζι
Υλικά
Μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού πετιμέζι
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρίφαλο
1 κγ σόδα
1 κγ μπέικιν
4 φλιτζάνια αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βάθη μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του λαδιού.
Με το χέρι μας ζυμώνουμε απαλά να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα, εξαρτάται απ την ποιότητα του αλεύριου.
Πλάθουμε πλεξιδες ή ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 λεπτά ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!
0 comments