ΥΛΙΚΆ
150 ml χλιαρό γάλα
1, 5 (ενάμιση) φακελάκι μαγιά (10γρ )
80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
100 γρ ζάχαρη
1/8 κγ αλάτι
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
60 γρ σταφίδες
3κσ καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγες σταγόνες γάλα για να αλείψουμε πριν το ψήσιμο.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα βάθη μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, το αυγό, το ασπράδι, ζάχαρη, αλάτι και το αλεύρι σταδιακά.
Με το γάντζο του μίξερ χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά να ανακατευτούν τα υλικά.
Εναλλακτικά Ζυμώνουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγο ακόμα μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι.
Βγάζουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου .
Βάζουμε τις σταφίδες να φουσκώσουν σε ζεστό νερό.
Όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλο 42×38 και ύψος 1εκ
Σε κάθε φύλλο αλείφουμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο και σταφίδες.
Διπλώνουμε το φύλλο και πατάμε με ένα χοντρό πλάστη να μην ανοίξει.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στενές λουρίδες .
Αν θέλετε επιμηκύνετε τις λουρίδες να γίνουν πιο μεγάλες.
Στρίβουμε τις λουρίδες και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Αραιώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο σε γάλα και πασπαλίζουμε με έξτρα σταφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Η ζύμη θα μας βγάλει 12 τσουρεκάκια.
Follom me on Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα
0 comments