Μιας και είναι η εποχή που τα μήλα είναι σε αφθονία΄ τι πιο καλύτερο απ το να τα εκμεταλλευτούμε .
Σκέφτηκα να φτιάξω μια εύκολη μηλόπιτα κέικ με ότι υλικά υπάρχουν στο σπίτι...
Κέικ με καραμελωμένα μήλα και κανέλα
Υλικά
- 50 γρ βούτυρο
- 2 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κγ κανέλα
- Ζύμη
- 4 αυγά
- 1 &μισή κούπα ζάχαρη
- 1 /2 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα απ τις φλούδες και με ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε ροδέλες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις.
Σε στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους απλώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και κανέλας
Στρώνουμε τις ροδέλες μήλων και από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και τις βανίλιες.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα αφού περάσουν 10λεπτα.
0 comments