Λουκανικοπιτάκια
Υλικά
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 200 ml χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κγ ζάχαρη
- 1/2 κγ αλάτι
- 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα για άλειμμα
- Σουσάμι για άλειμμα
Εκτέλεση
Σε βάθη μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 10 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστη ζύμη. Λαδώνουμε το σκεύος και αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 42×38.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος στενές λουρίδες και τυλίγουμε γύρω από τα λουκάνικα.
Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε ένα τέταρτο να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Follom me on Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments