Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

 


                         Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι 

Υλικά 
  • 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (300 γρ)
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ (130 γρ)
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι (πολτό, με τη φλούδα)
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 3 κγ μπέικιν

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, 4 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, τον πολτό πορτοκαλιού , το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπεικιν κοσκινισμένα. Χτυπάμε ελαφρά ένα λεπτό ακόμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά. 

Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ μέσα στη φόρμα προτού το ξεφορμάρουμε.

Απ τα ωραιότερα και μυρωδάτα κέικ που θα φτιάξετε!!!!



Follom me on Instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα   για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!




0 comments