Πατάτες γιαχνί με πιπεριές
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπερια Φλωρίνης κομμένη ροδέλες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 2 κσ πελτέ
- 200 ml νερό
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 /4 κγ κανέλα
- 1/4 κγ κύμινο
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις πατάτες σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτει για 5 λεπτά, να δέσει λίγο η σάλτσα.
Ρίχνουμε νερό να καλύψει τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το κύμινο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουν τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ανακατεύουμε μερικές φορές προσεκτικά να μην διαλυθούν οι πατάτες.
Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Follom me on instagram Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments