Κέικ νηστίσιμο με σταφίδες και καρύδιαΥλικά
- 470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια τσαγιού)
- 110 γρ ελαιόλαδο (3/4 φλιτζανιού)
- 250 γρ ζάχαρη (1 & 1/3 φλιτζανιού)
- 350 γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι (2 φλιτζάνια τσαγιού)
- 3 κγ μπέικιν
- 1 κγ κανέλα
- 1 /4 κγ γαρίφαλο
- 120 γρ καρύδια
- 100 γρ σταφίδες
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας
- Προαιρετικό λίγο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο βραστό νερό να φουσκώσουν.
Τρίβουμε το καρύδι χοντρό τριμμένο .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Παίρνουμε ένα ταψί 30×24,αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι ή μαργαρίνη και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Χτυπάμε με ενα σύρμα το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυμό, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το Ινδροκαρυδο και τις σταγόνες σοκολάτας
Προσθέτουμε τις σταφίδες σταγγισμενα καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Η ζάχαρη είναι όσο πρέπει, έχει μέσα και τις σταφίδες που γλυκαίνουν. Αν παρολαυτα θέλετε πιο γλυκιά βάλτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Follow me on Facebook
1 comments
Καλημέρα Τέλια Μπράβο Σηνχαρητηρια Κορίτσι μου
ΑπάντησηΔιαγραφή