Ψωμί με προζύμι

 




 Ψωμί με προζύμι 

Υλικά 

  • Θα χρειαστούμε για ένα καρβέλι 1200 γρ
  • 2 κούπες προζύμι 
  • 800 γρ αλεύρι γοχ
  • 400 ml νερό
  • 1κγ αλάτι


Εκτέλεση


Απ το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε το προζύμι μας που το φιλάμε στο ψυγείο..

Παίρνουμε το 1/3 και το αναπιανουμε με αλεύρι και χλιαρό νερό. Το αφήνουμε όλη νύχτα εκτός ψυγείου να φουσκώσει. Το υπόλοιπο το αφήνουμε στο ψυγείο όπως το είχαμε.

Την επόμενη μέρα το πρωί το προζύμι μας θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε το αλεύρι  σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνουμε και το αλάτι και το νερό και το φουσκωμένο προζύμι. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα ώστε να πετύχουμε αφράτο ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι. Μπορούμε να το ζυμώνουμε και στον κάδο του μίξερ με το γάντζο.

Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το πλάθουμε σε στρογγυλό καρβέλι το βαζουμε σε ταψί με λαδοκολλα ή αλείφουμε το ταψί με ελάχιστο λάδι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Θέλει περίπου 4 ώρες.

Αρκετές αλλά το αποτέλεσμα πιστέψτε με θα μας δικαιώσει...

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.

Καλη επιτυχία!!!!

Follom me on Instagram


Follow me on Facebook


Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

0 comments