Γιουβέτσι με κεφτεδάκια



Κεφτεδάκια με κριθαράκι 

Υλικά


Για τα κεφτεδάκια 

  • 700γρ κιμάς μισό χοιρινό μισό μοσχάρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 
  • 2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο και στημένο]
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1/2  κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ.κολιανδρο
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • 1/4 κ.γ.μπαχάρι
  • Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα 
  • 2 κσ ελαιόλαδο 

Για τη σάλτσα 

  • 50  ml ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι στον τρίφτη 
  • 2 κσ πελτέ
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • Λίγη κανέλα 
  • 7 κούπες ζωμό βοδινού (νερό + κύβο βοδινού) 
  • 2 κούπες κριθαράκι μέτριο 

Εκτέλεσή 
Βάζουμε  τα υλικά για τα κεφτεδακια σε βάθη μπολ, ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα. 
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε πήλινη γάστρα . 
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι,, τη δάφνη, την κανέλα και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη σάλτσα στα κεφτεδάκια. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μισή ώρα. 
Βγάζουμε απ το φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να βράσει .
 Όταν το βγάλουμε απ το φούρνο κοιτάμε να έχει ακόμα ζουμί, έτσι δεν θα στεγνώσει όταν το σερβίρουμε. 

0 comments