Κοτόπιτα με πράσα

 


     Κοτόπιτα



           Υλικά


  • 600 γρ αλεύρι για πίτες
  • 300 ml νερό
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κγ αλάτι 
          Γέμιση
  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο 1200 - 1500 γρ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το άσπρο μέρος
  • 300 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ γραβιέρα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
Έξτρα ελαιόλαδο για να αλείψουμε και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κοτόπιτα ξεκινάμε απ τη γέμιση. 
Βράζουμε το κοτόπουλο για 45 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Το ξεψαχνίζουμε καλά και πετάμε κόκαλα και πέτσες. 
Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα πράσα  και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο,τη φέτα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα υλικά για το φύλλο σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και εύπλαστο.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
 Ανοίγουμε 7 φύλλα, όση η διάμετρος του ταψιού.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σουρωτά το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το δεύτερο, ραντίζουμε ξανά και βάζουμε και το τρίτο τοποθετούμε και το τέταρτο και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα να πιάσει όλη την επιφάνεια.Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα και ενδιάμεσα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε .






0 comments