Νηστίσιμο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι.


 

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι νηστίσιμο 

 

  Υλικά 

  • Φόρμα 22.εκ.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (400 ml )
  • 1 μέτριο πορτοκάλι 
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( 170 ml)
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)
  • 3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν
  • 3 βανίλιες


Εκτέλεσή
 

 

Πλένουμε το πορτοκάλι καλά και όπως είναι με τη φλούδα του το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μπλέντερ και το αλέθουμε. 

Χτυπάμε για λίγα λεπτά τη ζάχαρη, το χυμό και το ηλιέλαιο με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού, το αλεύρι κοσκινισμένο και τέλος το μπεικιν και τις βανίλιες. 

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις. Ή σε αέρα για 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν έγινε, βυθίζονται ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.



1 comments