Cookies αμυγδάλου

 


Αφράτα μαλακά μπισκότα cookies με σοκολάτα και αμύγδαλο.

Υλικά

  • 220 γρ αλεύρι γοχ (2 κούπες τσαγιού) 
  • 70 γρ αμύγδαλα αλεσμένα στο μουλτι 
  • 100 γρ μαργαρίνη 
  • 100 γρ ζάχαρη (3/4 κούπας) 
  • 60 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι (1 στριμμένο πορτοκάλι) 
  • 2 βανίλιες
  • 1 κγ μπέικιν 
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 60 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση 

Βγάζουμε τη μαργαρίνη απ το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μουλτι (να μη γίνουν σκόνη) 

Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το χυμό, βανίλιες, το μπεικιν και την πρέζα αλάτι και τέλος τις σταγόνες. Αανακατεύουμε απαλά με τα χερια μας να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα κολλάει στα χέρια. Το βάζουμε για λίγη ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο να σφίξει. 


Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ το ένα και τα πατάμε ελαφρά να απλώσουμε. 



Ψήνουμε για 25 λεπτά πάνω κάτω αντιστάσεις ή σε αέρα για 20 λεπτά. 

Οταν τα βγάλουμε απ το φούρνο θα είναι αρκετά μαλακά, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα απόλαμβάνουμε. 

Η ζύμη θα μας δώσει 20 περίπου μπισκότα!!!

Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα. 



0 comments