Vegan τυροπιτάκια με πιπεριά

 


 

Vegan πιτάκια με πιπεριά και φέτα 

 

Υλικά 

 

  •  550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο( 80 γρ) 

 

Γέμιση 

 

  • 200 γρ τυρί φέτα νηστίσιμη
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 2 κσ σάλτσα ντομάτας
  • 1 κγ ρίγανη 

 

Εκτέλεσή 

 

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 300 ml νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι..

 Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι 500 γρ. και με το γάντζο χτυπάμε για 2 με 4 λεπτά... Θα κολλάει αν το πιάσουμε με τα χέρια μας αλλά δεν πειράζει, έτσι θα γίνει αφράτο το ζυμαράκι μας...

Σκεπαζουμε και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει...


Ετοιμάζουμε τη γέμιση :θριμματιζουμε τη φέτα, ψιλοκοβουμε την πιπεριά και προσθέτουμε τον πελτε, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. 

Οταν φουσκώσει το ζυμάρι μας λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και το ξεφουσκωνουμε.

Απλώνουμε στον πάγκο  εργασίας αλεύρι και πάνω  ανοίγουμε το ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη. 


Πάνω σε κάθε φύλλο ζύμης που κόψαμε βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και κλεινουμε σε μισοφέγγαρο, πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσει καλά.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε σουσάμι.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις.

Η ζύμη θα μας βγάλει 2 ταψια της κουζίνας, περίπου 35 πιτάκια. Μπαίνουν κατάψυξη και σαν ζύμη αλλά και έτοιμα πιτάκια για ψήσιμο. Βγάζουμε, αφήνουμε μισή ώρα να ξεπαγωσουν και ψήνουμε. 

Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 

Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού. 



0 comments