Κοτοπιτάκια

 


Κοτοπιτάκια με φέτα, πιπεριά και γραβιέρα 

Υλικά 

550 γρ αλεύρι γ.ο.χ

300 ml χλιαρό νερό

1/2 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κγ ζάχαρη

1/2  κγ αλάτι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο( 80 γρ) 

Γέμιση 

400 γρ κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο

100 γρ τυρί φέτα 

200 γρ γραβιέρα τριμμένη 

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια 

100γρ κρέμα γάλακτος 

Αλάτι πιπέρι ρίγανη φρέσκια ή ξερή 

 Αλείφουμε με ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένο 

Εκτέλεσή 


Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 300 ml νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι..

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι 500 γρ. και με το γάντζο χτυπάμε για 2 με 4 λεπτά... Θα κολλάει αν το πιάσουμε με τα χέρια μας αλλά δεν πειράζει, έτσι θα γίνει αφράτο το ζυμαράκι μας...

Σκεπαζουμε και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει...


Ετοιμάζουμε τη γέμιση: θριμματιζουμε τη φέτα,  προσθέτουμε το κοτόπουλο , τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. 

Οταν φουσκώσει το ζυμάρι μας λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και το ξεφουσκώνουμε.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας αλεύρι και πάνω ανοίγουμε το ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη. 



Πάνω σε κάθε φύλλο ζύμης που κόψαμε βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και κλεινουμε σε μισοφέγγαρο, πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσει καλά.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις.

Η ζύμη θα μας βγάλει 2 ταψια της κουζίνας, περίπου 35 πιτάκια. Μπαίνουν κατάψυξη και σαν ζύμη αλλά και έτοιμα πιτάκια για ψήσιμο. Βγάζουμε, αφήνουμε μισή ώρα να ξεπαγωσουν και ψήνουμε.



0 comments