Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι πολτό
- 3 κγ μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα, το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Όπως είναι με τη φλούδα του, το πολτοποιούμε, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο, τις σταγόνες και με απαλές ανακατεύουμε να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι. Δεν θέλει παίδεμα η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Ανάλογα με τη μάρκα του αλεύριου ίσως χρειαστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Πλάθουμε σε στρογγυλές μπάλες 20 γρ η κάθε μία και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο , πάνω κάτω αντιστάσεις.
Follom me on instagram
Follow me on facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments