Καλαμάρι με σπανάκι

 


Υλικά

700 γρ καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο

4 μέτρια ξερά κρεμμύδια 

1 κιλό σπανάκι ή διάφορα χόρτα (τσουκνίδες, καυκαλιθρες, μυρωνια)

1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί 

1 κσ πελτέ 

1 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με τα καλαμάρια, καθαρίζουμε και κόβουμε  σε φέτες 1, 5 εκ περίπου.

Ψιλοκοβουμε το σπανάκι ή τα χόρτα και τα πλένουμε καλά.

Ξεφλουδιζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια  στα 6 ή ακανόνιστα. 

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωταρουμε τα κρεμμύδια και τα καλαμάρια για λιγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον πελτέ, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Πριν ρίξουμε το σπανάκι ή τα χόρτα ανοίγουμε τη φωτιά στο δυνατό να "σωθεί" όλο το νερό, θα βγάλει και το σπανάκι νερό.

Προσθέτουμε το σπανάκι και  αφήνουμε να χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι, να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και έτοιμο το φαγητό μας!!!!!!

Tips :Γίνεται πιο νόστιμο αν έχετε φρεσκα καλαμάρια. 

Βάλτε χόρτα διαφορά, απ αυτά που βάζετε για την πίτα, γίνεται χιλιονοστιμο. 

Αν στο τέλος μείνει αρκετό ζουμί κάντε το έξεις :τραβήξτε λιγο ζουμί και διαλύστε κορν φλάουρ, ρίξτε το, και βράστε για 2 λεπτά να τραβήξει ολα τα υγρά. 

Αντί για κρασί μπορείτε να βάλετε χυμό λεμονιού άλλα ρίξτε το στο τέλος πριν κλείσετε το μάτι. 



0 comments