Υλικά
Για το προζύμι :
55 γρ νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
150 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1 /2 κγ ζάχαρη
300 γρ χλιαρό νερό
Ζύμη
800 γρ αλεύρι για τσουρέκια
150 γρ βούτυρο λιωμένο
130 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
250 γρ ζάχαρη
1/2 κγ μαχλεπι
1/2 κγ κακουλε
Ξύσμα πορτοκαλιού
Επάλειψη2 κσ νερό
1 κσ μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το προζύμι, ενεργοποιούμε δηλαδή τη μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο , τη ζάχαρη, το χυμό, το μαχλεπι και το κακουλε. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά στο μπολ με το βούτυρο , τη ζάχαρη, το μαχλεπι, το κακουλε, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, διπλώνουμε τη ζύμη μας... δεν ζυμώνουμε, άλλα διπλώνουμε με κινήσεις από κάτω και προς τα μέσα
Μ 'αυτό τον τρόπο θα δώσουμε τις ίνες στο τσουρέκι μας.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια. Εύπλαστη και μαλακή.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για 50 με 60 λεπτά.
Μια ώρα αργότερα η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για 25 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Γίνονται πολύ αφράτα και φυσικά με ίνες!!!!!!!!
Ακολουθήστε με και στο Instagram
0 comments