Τρίγωνα ζαμπονοπιτάκια

 


υλικά

6 φύλλα  φύλλα κρούστας

10 φέτες ζαμπόν 

10 φέτες ημισκληρο κασέρι ή gooda

Σάλτσα πελτέ 

ελαιόλαδο

Αλάτι ρίγανη 

1 φλιτζάνι κεφίρ 

2 κσ ελαιόλαδο 

1 αυγό 

Σουσάμι 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. 

Βάζουμε τον πελτέ σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, λάδι και ανακατεύουμε. 

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το κεφίρ, το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. 

Παίρνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε πλάτος 5-6εκ.



Στην κάθε λουρίδα λαδώνουμε με ενα πινέλο και βάζουμε στην αρχή 1/4 κγ πελτέ, βάζουμε το ζαμπόν και το κασέρι ,

διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 

Το κάθε πιτάκι το βουτάμε στο μείγμα κεφίρ, λάδι αυγό. 



Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο  ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυτό τον τρόπο δεν ''ρουφάνε'' λάδι τα πιτάκια. 

Σερβίρουμε ζεστά.



0 comments