Τιραμισού με τσουρέκι



Υλικά

Ταψί 35×24
1 μεγάλο τσουρέκι κομμένο σε φέτες
500 γρ κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα ζαχαρούχο
400 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο
2κσ άγλυκο κακάο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βγάζουμε νωρίτερα το τυρί κρέμα απ το ψυγείο, μισή ώρα περίπου.
Χτυπάμε στο μίξερ και στη μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος όπως είναι απ τη χάρτινη συσκευασία, δεν τη χτυπάμε ξεχωριστά σε σαντιγί γιατί θα σφίξει πολύ το μείγμα. Χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου να ενωθούν και να αφρατέψουν.
Σε βάθη πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο
Απλώνουμε τις μισές φέτες τσουρεκιού στο ταψί και με ένα πινέλο βρέχουμε με τον καφέ να ποτίσει όλη η επιφάνεια.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω απ το τσουρέκι
Βουτάμε στον καφέ τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού, τις στραγγίζουμε καλα με το χέρι μας και τις στρώνουμε πάνω απ την κρέμα.
Απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Η σελίδα μου στο Instagram
Στο Facebook


0 comments