Υλικά 170 γρ αλεύρι
120 γρ τυρί κρέμα
120 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κγ μπέικιν παουντερ
1 κγ αλάτι
1/2κγ ζάχαρη
Έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι για να τριψουμε στο τέλος
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για να αλείψουμε πριν το ψήσιμο.
Εκτέλεση Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν, ζάχαρη και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αν κολλάει το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω 1-2 κσ, οχι παραπάνω. Το μείγμα πρέπει να ειναι μαλακό και οχι σκληρό.
Πάνω σε ξύλο κοπής ή λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο πάχος 1εκ, τρίβουμε λίγο κεφαλοτύρι και με το μαχαίρι ή κούπ πατ κόβουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο σε λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Η ζύμη θα μας βγάζει 26 κομμάτια.Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα!!!
0 comments