Τυρόπιτα με κεφίρ





 Υλικά 

6 χωριάτικα φύλλα

350 γρ τυρί φέτα

300 γρ κεφίρ 

150 γρ γραβιέρα

1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινης κομμένη σε κύβους 

2 αυγά 

Αλάτι πιπέρι

100 ml ελαιόλαδο 

70 ml σόδα αναψυκτικό 

Εκτέλεση 

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. 

Βάλτε τη σόδα σε ένα ποτήρι και προσθέστε ελαιόλαδο. Μ αυτό θα ραντισετε τα φύλλα. 

Ετοιμάστε τη γέμιση σε ενα βάθη μπολ. 

Ρίξτε το κεφίρ, τα αυγά και ανακατέψτε να ενωθούν, θριματιστε τη φέτα με τα χέρια σας, προσθέστε τη γραβιέρα, την πιπεριά  τριμμένη,αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε. 

Σε μικρό ταψί στρώστε 3 φύλλα σουρωτα .Ενδιάμεσα ραντιστε με πινέλο τα φύλλα με το αραιωμένο σε σόδα ελαιόλαδο .

Στρώστε τη γέμιση και απλώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.

Σκεπάστε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, πάλι λαδωμένα ενδιάμεσα.

Βάλτε την πίτα στο φούρνο και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα!!!!



0 comments