Μελιτζανόπιτα



Υλικά 

6 φύλλα χωριάτικα 

1 κιλό μελιτζάνες

3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά 

4 πιπεριές Φλώρινης 

Λάδι

300 γρ τυρί φέτα 

Αλάτι, πιπέρι 

 

Εκτέλεση
 

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε όλη τη φλούδα. 

Κόβουμε την κάθε μελιτζάνα μικρά κιβακια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. 

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. 

Βάζουμε στην κατσαρόλα μισή κούπα νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό. Όταν σωθεί το νερό ρίχνουμε μια κούπα ή και λιγότερο λάδι και ανακατεύουμε να μαραθεί, όχι να τσιγαριστεί,το κρεμμύδι. 

Έχουμε εν το μεταξύ στραγγίσει τις μελιτζάνες και όταν μαραθεί το κρεμμύδι τις ρίχνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποφεύγουμε να ρίξουμε νερό εκτός και αν νομίζουμε ότι χρειάζεται, άλλο λίγο. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά. 

Σε 10' ρίχνουμε το αλάτι,κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και  πριν κατεβάσουμε τη γέμιση ρίχνουμε και το πιπέρι (χωρίς τσιγκουνιές) 

Ραντίζουμε με λάδι ενα μέτριο ταψί 34×27, στρώνουμε σουρωτα το πρώτα 4 φύλλα και ενδιάμεσα ραντίζουμε με λάδι. 

Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα να πάει παντού. 

Στρώνουμε σουρωτα τα υπόλοιπα 2 φύλλα ραντιζοντας πάλι ενδιάμεσα. 

Πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα!!!

Μπορούμε να βάλουμε νηστίσιμο τυρί φέτα για νηστίσιμη πίτα,γίνεται εξίσου ωραία!!! 




0 comments