Μοσχοκτάποδο φρικασέ

 


Μοσχοκτάποδο φρικασέ

Υλικά 

700 γρ χταπόδι ή μοσχοί (Μοσχοκτάποδο)

1 φλ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι 

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο, καθαρό βάρος 700γρ 

1 /2 ματσάκι άνηθο

5 κόκκους μπαχάρι 

2 φύλλα δάφνης 

1/2 ποτήρι λευκό κρασί 

Αλάτι πιπέρι 

Χυμό από 1 λεμόνι 

1 κγ κορν φλάουρ 

Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το μοσχοκτάποδο. 

Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα να πάρει βράση. Το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για δύο λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί. 

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε  νερό να σκεπάζονται και τα αφήνουμε να βράσουν με χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό. 

Αφού μαλακώσει το μοσχοκτάποδο και τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά του ανεβάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο. 

Μαγειρεύουμε όλα μαζί για 15 λεπτά. 

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιου και το ρίχνουμε στο φαγητό. Βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και είναι έτοιμο!!!! 

..... Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 

Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού. 

0 comments