Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλα.

 



Αφράτη πεντανόστιμη μελιτζανόπιτα της μαμάς μου στο τσακ μπαμ.. χωρίς φύλλο...


Υλικά 

για ταψάκι 24 ×35

200 γρ φαρινάπ

2 μέτριες μελιτζάνες λευκές καθαρισμένες απ τη φλούδα. 

200 γρ τυρί φέτα

70 γρ τριμμένη γραβιέρα

2 αυγά 

1 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

200 γρ γιαούρτι

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα 

Πιπέρι 

Αλάτι ελάχιστο (αν η φέτα σας είναι αλμυρή μην βάζετε καθόλου)

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ενα μπολ τρίβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρό τρίφτη και στραγγίζουμε καλα.

2️⃣ Σε βάθη πιάτο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.

3️⃣ Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το γιαούρτι και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά.

 4️⃣ Στη συνέχεια αλάτι πιπέρι και σε δώσεις το αλεύρι 

5️⃣ Τέλος   τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

6️⃣ Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε σουσάμι ή γραβιέρα (προαιρετικά)

6️⃣ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.

-----------------------------------------------------------

Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 

Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.

-------------------------------------------------------------



0 comments