Κριθαράκι

 



Υλικά

1/2 φλ. ελαιόλαδο 

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια 

1 μεγάλη ντομάτα στον τρίφτη 

2 μισή φλ. κριθαράκι 

3 κσ πελτέ ντομάτας 

6 φλ. ζωμό κότας ή βοδινού 

Εκτέλεση 

Βγάζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά. 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. 

Ρίχνουμε το κριθαράκι  ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. 

Σβήνουμε με τη ντομάτα τον πελτέ και το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 

Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει. Οταν το κλείσουμε θα πρέπει να έχει ακόμα ζωμό γιατί όσο μένει τραβάει υγρά και στεγνώνει. 

Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα!!!! 




0 comments