Σκορδά σε λάδι

 



Η λύση για να έχεις πάντα σκόρδο για τις συνταγές σου.

Πως θα το κάνεις :

➖Διάλεξε σκληρά και φρέσκα Σκορδά. Καθάρισε τα ξεχώρισε δηλαδή τις σκελίδες και καθάρισε τα ένα ένα.

➖Βάλε σε καθαρά, πλυμένα και στεγνά βάζα. 

➖Ρίξε ελαιόλαδο να σκεπάζονται οι σκελίδες. 

➖Βάλε απο πάνω 1 κγ αλάτι και 4-5 κόκκους πιπέρι. 

➖Κλείσε και αποθηκεύσε σε δροσερό και σκιερό μέρος. 

➖Αν τα βάλεις στο ψυγείο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο παγώνει, απλά εσύ βγάλε τις σκελίδες που θέλεις και βάλε ξανά στο ψυγείο.

➖Αλλά και εκτός ψυγείου να μείνουν δεν παθαίνουν τίποτα. 

➖Το λάδι που θα μένει αφού τελειώσουν τς σκόρδο εννοείται και δεν το πετάμε, το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας. 

➖Στο λάδι κρατάνε αρκετό καιρό, μετά απο 1 μήνα θα δεις πως θα οι σκελίδες παίρνουν ενα σκούρο χρωμα, μην τις φοβάσαι, δεν έπαθαν τίποτα. 


0 comments