Πιπεριές στην κατάψυξη

 



Πως να καταψύξετε τις πιπεριές:

Ενα καλό πλύσιμο, στέγνωμα για αρκετή ώρα, σακούλες κατάψυξης και έτοιμες για αποθήκευση. Κρατάνε μέχρι 1 χρόνο. 

Πως τις κάνουμε 

-Διαλέγουμε τις πιο σκληρές, φρέσκιες με ζωηρά χρώματα πιπεριές κατσίκες ή χοντρές για γεμιστά. 

-Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά 

-Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Το εσωτερικο μέρος της χοντρής πιπεριά το κρατάμε για τα γεμιστά. 

-Αφού στεγνώσουν καλά, τις βάζουμε με τη σειρά μαζί με τα καπάκια τους σε σακούλες κατάψυξης. Κλείνουμε αεροστεγώς και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. 

-Βάζουμε και κομμένες πιπεριές σε οτι σχήμα θέλουμε με τον ίδιο τρόπο. 

-Οταν χρειαστεί να τις μαγειρέψουμε δεν θα τις αποψυξουμε αλλά θα τις βάζουμε έτσι παγωμένες οπως είναι στο φαγητό ή στο τηγάνι. 

Για τα γεμιστά, τις γεμίζουμε έτσι παγωμένες και βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο. Αλλιώς χάνουν τη φρεσκάδα και την τρυφερότητα τους και είναι για πέταμα. 

-Με αυτό τον τρόπο έχουμε πάντα φρέσκες πιπεριές για γεμιστά ή για τηγάνι όλο το χρόνο. 

-κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε και ντομάτες για γεμιστά



0 comments