Μιλφεϊγ καραμέλα


Υλικά

 1 & 1/2 φύλλο σφολιάτας. 

Ζάχαρη άχνη 

Κρέμα 

1 λίτρο γάλα 

3 κρόκους αυγού 

100 γρ κορν φλάουρ 

300 γρ ζάχαρη 

2 βανίλιες 

3 κσ βούτυρο 

200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο 

Γαρνίρισμα 

Τριμμένη σφολιάτα με 3 κσ ζάχαρη. 

Σαντιγί 

200 γρ κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο 

Εκτέλεση

 ➡️ Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει καλά. 

1️⃣ Μετράμε την επιφάνεια του ταψιού που θα κάνουμε το γλυκό,για να κόψουμε τη σφολιάτα.. θέλουμε η σφολιάτα να εφαρμόζει στο ταψί μας.  Υπολογίζουμε δύο φύλλα για το ταψί και ενα κομμάτι που θα τρίψουμε στην επιφάνεια. Μετα το ψήσιμο δεν θα κόβετε σωστά και θα τρίβεται. 

2️⃣ Απλώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια της σφολιάτας. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά σημεία να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.

3️⃣ Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και πατάμε να πιάσει η άχνη καλά στο φύλλο, ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

4️⃣ Βγάζουμε τη σφολιάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. 

5️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, ρις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα να βράσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη.

6️⃣ Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και στο τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε καλά.

7️⃣ Κρατάμε στην άκρη το 1/2  της σαντιγής και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε στην κρύα κρέμα. Χτυπάμε καλά την κρέμα να αφρατεψει πριν ρίξουμε τη σαντιγί.

8️⃣Απλώνουμε το ψημένο φύλλο σφολιάτας στο ταψί και ρίχνουμε τη μισή κρέμα απο πάνω, απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.  Απο πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος στρώνουμε τη σαντιγί. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

9️⃣ Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας και άχνη.

➡️Μπορείτε να καραμελωσετε τα τριμμένα φύλλα ως εξής :  Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει,ρίχνουμε την τριμμένη σφολιάτα και την καραμελώνουμε. 




0 comments