Cheesecake μαρμπρέ

 


Cheesecake μαρμπρέ 

Υλικά 

Βάση 

✔️200 γρ μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ (ανάμικτα) 

✔️120 γρ βούτυρο 

Κρέμα 

✔️300 γρ τυρί κρέμα 

✔️300 γρ γάλα ζαχαρούχο 

✔️400 γρ κρέμα γάλακτος

✔️1 σφηνάκι λικέρ φράουλα 

Διακόσμηση 

✔️1 /2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση 

1️⃣ Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψάκι. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Με ενα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια. 

2️⃣ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, Το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Θα είναι περιπου σαν γιαούρτι, μην το φοβάστε θα σφίξει στο ψυγείο. 

3️⃣ Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε την επιφάνεια. 

4️⃣ Παίρνουμε τη μαρμελάδα με ενα μικρό κουταλάκι και σκορπάμε σε διάφορα σημεία. Βουτάμε ένα καλαμάκι στην επιφάνεια και κάνουμε κυκλικές κινήσεις για να κάνουμε το κλασικό σχέδιο μαρμπρέ. 

5️⃣ Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε!!! 









0 comments