Γιαουρτόγλυκο με ροδάκινα


 

Υλικά 

✔️1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο

✔️1 κ μισό πακέτο σαβαγιάρ

✔️500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 

✔️100 γρ ζάχαρη άχνη 

✔️200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση 

1️⃣ Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα ροδάκινα κ κρατάμε το σιρόπι. Τα μισά ροδάκινα τα κόβουμε φέτες κ τα άλλα μισά μικρά κομματάκια.

2️⃣ Βουτάμε στο σιρόπι ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ενα μέτριο πυρέξ.

3️⃣ Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την χωρίζουμε σε δύο μπολάκια. Στη μισή σαντιγί προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε  να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μικρά κομμάτια της κομπόστας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα  πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε με κουτάλι να πάει παντού. 

4️⃣ Βουτάμε και τα υπόλοιπα μπισκότα στο σιρόπι και κάνουμε αλλη μια στρώση, από πάνω απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε. 

5️⃣ Στρώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια να απλωθεί ομοιόμορφα σε ολη την επιφάνεια και στολίζουμε με τις φέτες από το ροδάκινο που κρατήσαμε .

6️⃣ Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει γισ λίγες ώρες ώστε να κόβεται σωστά και μετά σερβίρουμε κρύα .

Συνταγή φωτογραφία Αριστέα Αλεξίου Μπαχάρι και κανέλα

0 comments