Καρυδάκια

 


Υλικά

2 αυγά

200 γρ. βούτυρο

5 κσ ζάχαρη

1 βανίλια

1 κγ λευκό ξίδι

1/2 κγ σόδα φαγητού 

350 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνέχιζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε την σόδα στο ξίδι και προσθέτουμε. Ρχνουμε κουτάλια κουτάλια το αλεύρι, καθώς χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι αφράτο που να μην κολλάει στα χέρια .. μπορεί να μας περισσέψει λίγο αλεύρι ή να θέλει λίγο ακόμα.. αυτό εξαρτάται από το ποσό μεγάλα είναι τα αυγά μας. Περνούμε την φορμούλα και την λαδωνουμε ελαφρά. Κάνουμε μικρά μπαλάκια με την ζύμη και τα βάζουμε στις θηκούλες. Κλείνουμε την φόρμα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψηνουμε και από τις δυο μεριές περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανοίγουμε λίγο την φορμούλα λίγο για να δούμε αν έχουν ψηθεί. Μόλις έχουν ροδίσει ελαφρά τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμαρακι.



———————————

Υλικά για την γέμιση

3/4 από ένα κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο

1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμενα

1 χούφτα φουντούκια καβουρδισμενα


Βάζουμε στο μουλτι τους ξηρούς καρπούς και τους λιωνουμε. Όχι να γίνουν σκόνη, να κρατάνε λίγο, τους ρίχνουμε στο καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε. 

Μόλις τα καρυδακια μας κρυώσουν, βάζουμε σε ένα κορνε την καραμέλα και γεμίσουμε τα μισά. Τα κλείνουμε με τα άλλα μισά και γίνονται σαν καρυδακια. Μπορείτε να τα καταναλώσετε έτσι ή να τα βουτηξετε μέχρι την μέση σε λιωμένη σοκολάτα και μετά σε τρούφα ή τριμμένη καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς, όπως έκανα εγώ..!!! 



Συνταγή φωτογραφία Έλενα Μάκαρη Μπαχάρι και κανέλα

0 comments