Κότσι χοιρινό στη γάστρα

 



Υλικά

✔️ 3 χοιρινά κότσια

✔️ Αλάτι 

✔️ Πιπέρι 

✔️ Θυμάρι

✔️ Δενδρολίβανο 

✔️ 2 κσ μουστάρδα

✔️ 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

✔️ Χυμός απο 1 λεμόνι 

✔️ Χυμός απο 1 πορτοκάλι 

Για τις πατάτες 

✔️ 1 κιλό πατάτες 

✔️ Αλάτι 

✔️ Πιπέρι 

✔️ Ρίγανη 

✔️ Ελαιόλαδο

✔️ 2 ντομάτες ώριμες κομμένες φέτες 

✔️ 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

✔️ 2 πιπεριές Φλώρινης κομμένες χοντρά κομμάτια 

✔️ 2 καρότα κομμένα 

Εκτέλεση 

Απο την προηγούμενη μέρα :Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά το ελαιόλαδο και τους χυμός. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. 

2️⃣ Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις αέρα. Σε μια μεγάλη γάστρα να χωράνε τα κότσια, αραδιάζουμε τα κότσια.

3️⃣ Στο μπολ με τη μαριναδα ρίχνουμε τα μπαχαρικά για τις πατάτες προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα καρότα και τις ντομάτες να πάρουν γεύση απ τα μυρωδικά και τους χυμούς που μένανε στο μπολ. 

4️⃣ Ρίχνουμε ενα τελευταίο ανακάτεμα, σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2μιση με 3 ώρες. 

5️⃣ Στο τελευταίο μισάωρο ανοίγουμε το καπάκι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το φαγητό. 

6️⃣ Αν δεν έχετε γάστρα με καπάκι, βάλτε σε ταψί και σκεπάστε με λαδόκολλα καλά, ελέγξτε ανά διαστήματα τα υγρά, θέλουμε να έχει υγρά το φαγητό, να μην ψηθεί και στεγνώσει. 


0 comments