Τυρόπιτα με μυζήθρα

 



 
Υλικά 

Χωριάτικα χειροποίητα φύλλα ή έτοιμα του εμπορίου

✔️ 500 γρ τυρί αγελαδινό για πίτα ή τρίμμα τυρί 

✔️ 300 γρ μυζήθρα

✔️ Αλάτι 

✔️ Πιπέρι 

Υγρό μείγμα 

✔️ 300 ml φρέσκο γάλα 

✔️ 2 μέτρια αυγά 

✔️ Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού

✔️ 1 ποτήρι σόδα αναψυκτικό ή 330 ml

Εκτέλεση 

1️⃣ Αν έχετε χρόνο ανοίξτε τα φύλλα για την πίτα, δεν είναι δύσκολο ( Δείτε εδω

2️⃣ Σε ενα μπολ τρίβουμε τα τυριά, αλάτι πιπέρι κατά βούληση  και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα τα αυγά, τη σόδα και το λάδι να γίνει ενα υγρό μείγμα, μ αυτό θα ραντίζουμε την πίτα . 

3️⃣ Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα δύο πρώτα φύλλο να εξέχει απο το ταψί. Ραντίζουμε με το μείγμα γάλα, σόδα, αυγού. 

4️⃣ Στρώνουμε αλλά δύο φύλλα, αυτά σουρωτά μέσα στο ταψί χωρίς να εξέχει το φύλλο και ραντίζουμε  ενδιάμεσα με το υγρό μείγμα . 

5️⃣ Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. 

6️⃣ Στρώνουμε αλλά δύο φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση τυριού. 

7️⃣ Καλύπτουμε την πίτα με τα δύο φύλλα που μείνανε. Τα δυο αυτά φύλλα θα τα στρώσουμε να προεξέχουν απο το ταψί, όπως στρώσαμε τα πρώτα.  Γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα. 

8️⃣ Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα που περίσσεψε.  Ψήνουμε 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις αέρα. 


0 comments