Τηγανίτες με φέτα και ρίγανη




 Υλικά

✔️ 2 μέτρια αυγά 

✔️ 250 γρ φρέσκο γάλα 

✔️ 2 κσ ηλιέλαιο 

✔️ 1 /2 κγ αλάτι

✔️ 1 πρέζα πιπέρι 

✔️ 1/4 κγ ρίγανη

✔️ 200 γρ αλεύρι γοχ

✔️ 1 κγ μπέικιν 

✔️ 200 γρ τυρί φέτα ή ανθότυρο 

✔️ 2 κσ κεφαλοτύρι 

✔️ 2 κσ λάδι για το τηγάνι 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα Θρυματισμένη και το κεφαλοτύρι.

2️⃣ Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κγ λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Με ενα κουτάλι ρίχνουμε από το μείγμα κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυριζουμε και απο την άλλη και τηγανίζουμε το ίδιο.

3️⃣ Βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό μέχρι να τελειώσει. Ζεστές οι κρύες οι τηγανίτες είναι το ίδιο νόστιμες! 

0 comments