Τηγανιά χοιρινή με πιπεριές





Υλικά 

✔️ 1 κιλό χοιρινό κρέας για τηγανιά κομμένο σε μικρά κομμάτια 

✔️ 4 πιπεριές Φλώρινης 

✔️ 4 πιπεριές πράσινες 

✔️ 1 μέτριο κρεμμύδι 

✔️ 1 /4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

✔️ Αλάτι 

✔️ Πιπέρι 

✔️ Ρίγανη 

✔️ Θυμάρι 

✔️ Χυμός απο 2 λεμόνια

✔️ 1 λεπτή φέτα τυρί 

Εκτέλεση 

1️⃣ Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνια σε ενα μπολ και τα κρεμμύδια σε φέτες.

2️⃣ Βάζουμε το κρέας σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί όλο το νερό και να αρχίσει να "πιάνει" το κρέας στο τηγάνι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε καλά το κρέας, τα μπαχαρικά τα ρίχνουμε στο τέλος και σβήνουμε με το χυμό. 

2️⃣ Βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε τις πιπεριές και το  Κρεμμύδι να σωταριστουν στο λάδι απ το κρέας, σωταρουμε χωρίς να τα κάψουμε, σε μέτρια φωτιά. 

3️⃣ Ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι να δέσουν με τις πιπεριές και και τηγανίζουμε για 5 λεπτά.

4️⃣ Τέλος ρίχνουμε τη φέτα ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη φωτιά, τραβάμε απο το μάτι και σκεπάζουμε το φαγητό με καπάκι για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 

0 comments