Κασερόπιτα σουφλέ





 Υλικά

Για ένα μικρό ταψάκι:

✔️7 φύλλα κρούστας

✔️270ml  φρέσκο γάλα

✔️2 μέτρια αυγά

✔️200 γρ κίτρινα τριμμένα τυριά(ρεγκάτο, γραβιέρα) ή άλλα της αρεσκείας σας.

✔️200 γρ φέτα 

✔️70 ml λάδι και λίγο ακόμα για να ραντίσουμε τα φύλλα

✔️ αλάτι

✔️ πιπέρι

✔️ ρίγανη

✔️Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1️⃣ Για να φτιάξουμε την πίτα, πρώτα βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία, τα ανοίγουμε στον πάγκο και κρατάμε 3 φύλλα στην άκρη και σκεπασμένα,τα δύο θα τα στρώσουμε κάτω στο ταψί και το άλλο από πάνω απ' το μείγμα.

2️⃣ Με ενα μαχαίρι κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε λεπτές φέτες ή σε κομμάτια με τα χέρια μας για πιο εύκολα και γρήγορα.Τα αφήνουμε στην άκρη ξεσκέπαστα να ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.

3️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά,το γάλα,το λάδι, και λίγο αλάτι,μη γίνει πολύ αλμυρή γιατί και η φέτα και τα τυριά είναι αλμυρά, οπότε λίγο αλάτι.Πιπέρι κι αυτό λίγο και ρίγανη.Ανακατεύουμε καλά.

4️⃣ Ρίχνουμε τα τριμμένα φύλλα στο μείγμα , ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να τραβήξουν τα φύλλα τα υγρά απ' το μείγμα.

5️⃣ Λαδώνουμε ένα ταψάκι μικρό και στρώνουμε σουρωτά τα 2 φύλλα να πιάσουν όλη την επιφάνεια.Ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε το μείγμα . Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο σουρωτό και ραντίζουμε με λάδι.Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σουσάμι.

6️⃣ Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 πάνω κάτω αέρα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.


0 comments