Πιροσκί με γέμιση πατάτα και φέτα θα τα πάω πεσκέσι.Πιροσκί με γέμιση πατάτα και φέτα.
Πιροσκί νηστίσιμα. με πατάτα.
Ζύμη
500 μλ χλιαρό νερό που έβρασαν η πατάτες
900 γρ περίπου αλεύρι γοχ
25 γρ μαγιά φρέσκια
2 κ γλ αλάτι
1 κ γλ ζάχαρη
2 κσ ελαιολαδο
Γέμιση
700 γρ πατάτες
50 μλ λαδι
1 μεγάλο κρεμμύδι πολυ ψιλοκομμένο
1 κγ αλάτι
μισό κ γλ μαυροπιπερο
μισό κ γλ ριγανη
Τηγανίζουμε σε μισό αραβοσιτελαιο και μισό ελαιολαδο τα λάδια να ειναι όσο ένα δάχτυλο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες βάζουμε να βράσουν για 15 -20 λεπτα με 1 1/2 λίτρο νερό 1 κ γλ αλάτι 1 φύλλο δαφνης.σωταρουμε στο λάδι το κρεμμυδι μετά βάζουμε αλατοπιπερο ρίγανη και τις πατάτες τις πατάμε με το πιρούνι για 1-2 λεπτά και αφήνουμε να κρυωσει.
Βάζουμε σε μπολ τα 500 μλ χλιαρό νερό από τις πατάτες που έβρασαν το λαδι την μαγιά ανακατεύουμε να λιώσει βάζουμε την ζάχαρη το αλεύρι το αλάτι και ζυμονουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε για 40-50 λ να φουσκώσει χωριζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους 1 καρυδιού αφήνουμε 10 λεπτα. ανοίγουμε όσο ένα πιατακι του ελληνικού βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε και βάζουμε την ενώσει από κάτω σε ταψί που έχουμε βάλει λαδοκολλα.τηγανιζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδισουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας . Συνταγή Πετρινα Μπαρδανη
0 comments