Υλικά
✔️½ φλ Ελαιόλαδο
✔️1 & ⅓ φυσικό χυμό πορτοκάλι
✔️ ½ φλ ζάχαρη
✔️2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
✔️2κγ μπέικιν παουντερ
✔️2 βανίλιες
✔️1κγ κανέλα
✔️1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κομμάτια
✔️½ μήλο σε κομματάκια
Εκτέλεση1️⃣ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
2️⃣ Τοποθετούμε τις θήκες για maffins στο ειδικό ταψί με τις υποδοχές.
3️⃣Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυμό με ενα σύρμα για λίγα λεπτά,δεν περιμένουμε να διαλυθεί η ζάχαρη,δεν πρόκειται,απλά θα ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
4️⃣ Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,τις βανίλιες και την κανέλα . Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου σε μικρά κομμάτια. Ισομοιράζουμε στις θήκες,αναλογία,2 κσ σε κάθε θήκη.
5️⃣ Από πάνω προσθέτουμε λίγα κομματάκια μήλου αν θέλουμε.
6️⃣ ψήνουμε για 15 λεπτά ή λίγα λεπτά παραπάνω ανάλογα το φούρνο. Η ζύμη θα μας βγάλει 12 maffins
0 comments